Kuruntu Nedir?

Yaygın olarak görülen kaygı bozukluğunun başlıca özelliklerinden biri olduğu söylenebilmektedir. Kişi sürekli olarak bazı olaylar hakkında olumsuz düşüncelere kapılmakta ve bazı olayları olması gerekenin çok daha farklı bir boyutunda düşünmeye başlamaktadır. Bu düşünceler ise kuruntu olarak tanımlanabilmektedir. Sürekli olarak olayların en olumsu halini düşünmekte ve olayları olağan yollarından saptırmaktadır. Böyle bir durum ise kişinin hem kendisi hem de çevresi için zorlu bir durum oluşturmaktadır.

hdwebsitegorsel

 

 

Bireyin bu kuruntular ile birlikte hayatına devam etmesi hayat kalitesinin ciddi oranda düşmesine neden olmaktadır. Sürekli olarak kuruntular düşünüldüğünden dolayı kişi hayatını yaşayamamaktadır. Böyle bir durumda ise mutlaka muayeneye başvurulması gerekmektedir.

KURUNTU NEDEN OLUR?

Kuruntu Neden Olur? Genel olarak stresli yaşam nedeni ile ortaya çıkmakta olan bir durumdur. Kişinin hayat kalitesinin ciddi anlamda düşmesine neden olan bu durum pek çok farklı nedenden dolayı da oluşum gösterebilmektedir. Bazen tek bir neden bazen de birkaç nedenin birleşmesi ile birlikte ortaya çıkmaktadır. Hastaların bazılarında ise genetik nedenlerden dolayı oluşum göstermekte olan bir durumdur. Ancak direkt olarak kesin bir nedeni bulunmamaktadır.

Böyle bir durum yaşamakta olan bireyin mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kişinin hayat kalitesi düşmekte ve hayatını yaşamakta zorluk çekmektedir. Genel olarak bakıldığında stresli yaşamın meydana getirmekte olduğu kuruntuların giderilmesi için çaba sarf edilmesi gerekmektedir.

KURUNTU HASTALIĞI SEBEPLERİ NELERDİR?

Kuruntu Hastalığı Sebepleri Nelerdir? Yaygın anksiyete bozukluğunun öne çıkmakta olan belirtilerinden bir tanesinin kuruntu olduğu bilinmektedir. Stresli bir hayatın oluşturduğu kuruntu durumunun zaman zaman kişinin hayatında oldukça ciddi durumlara yol açabilmekte olduğu bilinmektedir. Kişinin hayat kalitesinin düşmesine neden olan kuruntuların neden oluşmakta olduğu ise merak edilenler arasında yer almaktadır.

Öncelikle kişinin stresli bir hayata sahip olması, daha önce yaşadığı bazı olaylar ve genetik etkenler anksiyete ile birlikte kuruntu oluşumuna neden olan durumlar arasında yer almaktadır. Ancak direkt olan kesin bir nedenin var olup olmadığı kesin bir şekilde bilinememektedir.

Kuruntu Hastalığının Tedavisi Var mı?

Kuruntu Hastalığının Tedavisi Var mı? Bu durumun iyileşmesi için başvurulmakta olan yöntemlerden bir tanesinin bilişsel davranışçı terapi olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda ilaç tedavisi de uygulanabilmektedir. Farklı iki tedavi yöntemine birden başvurulabilmektedir. Bu durum tamamen kişinin durumunun detaylarına bağlıdır ve hastanın durumunun ne olduğuna bağlı olarak ilerleme kaydedilmesine olanak sağlanmaktadır. Böylelikle hayat kalitesinin yükselmesi için tedavi süreci başlatılmaktadır.

Tedavi süreci boyunca tedaviye sadık kalınması gerekmektedir. Eğer doğru ve düzgün bir şekilde devam edilir ve tedavi aksatılmaz ise oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Hastanın iyileşme süresi ise farklılık gösterebilmektedir. Hastaların bazılarının iyileşme süresi çok uzun bir zaman alabilmektedir. Bazı hastalar ise kısa süre içerisinde iyileşme gösterebilmektedir.

Kuruntu Hastalığı Nasıl Geçer?

Kuruntu Hastalığı Nasıl Geçer? Anksiyete bozukluğunun belirtilerinden biri olarak bilinen bu durumun ilaç tedavisi ve psikoterapi ile birlikte tedavi edilebilmekte olduğu bilinmektedir. Bazen ayrı ayrı uygulanmakta olan bu yöntemler bazen de bir arada kullanılmaktadır. Hastanın durumunun ne derece olduğuna bağlı olarak değişim göstermektedir.

Öncelikle hastanın durumunun detaylı bir şekilde sorgulanması ve neler yaşamakta olduğu hakkında fikir edinilmesi gerekmektedir. Ardından buna uygun olarak bir ilerleme kaydedilmesine olanak sağlanmaktadır. Böylelikle de iyileşme süreci başlatılmaktadır. Her hastanın iyileşme sürecinde farklı durumlar meydana gelebilmektedir. Bu süreç içerisinde oldukça dikkatli bir şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. Bundan dolayı da özen gösterilmesi gerekmekte olan bir süreçtir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

stres-mi-kaygi-mi

Stres Mi, Kaygı Mı?

Pek çok birey günlük yaşam içerisinde bazı sorunlar yaşayabilmektedir. Bu yaşanan sor…

Devamını Oku
travma-sonrasinda-ruh-ve-bedende-olan-degisiklikler

Travma Sonrasında Ruh Ve Bedende Olan Değişiklikler

Öncelikle travmanın tanımı yapmak önemlidir. Günlük rutini bozan, ani ve beklenmedik …

Devamını Oku